Три лесни и бързи начина да обновим интериора вкъщи

“…Разместете мебелите…”

Обновяване на интериора вкъщи

   Най-лесният начин да обновим интериора  вкъщи е като разместите мебелите! Бързо, лесно и без пари. Може да размените местата на основните мебели като диван, кухненска маса и столове. Разбира се трябва да се съобразите и с аксесоарите към тях. Понякога над трапезната маса се слага висящ полилей съобразен с формата и дизайна на масата и столовете, което възпрепятства тяхната миграция в дома.
   Любимото старо кресло в спалнята, на което сте почивали с книга в ръка, може да преместите във всекидневната, като го претапицирате в наситен, контрастен или свеж цвят различен от останалите мебели. Ако имате морска тематика в интериора на всекидневната продиктувана от летния сезон, може Вашето кресло да го обгърнете в меко лимонено жълто или цвят горчица кадифе. Ще предадете свежест, същевременно елегантност и нотка закачливост, като поканите Слънцето във Вашия дом.

“…Сменете цвета на стените или сложете тапети…”

боядисване с латекс, лепене на тапети

  Достатъчно е да сменим цвета на стените, за да  обновим изцяло. Пребоядисайте стените и тавана и ще освежите цялото помещение. Развихрете фантазията си и сложете нов цвят, акцентирайте върху една стена с различен цвят или по-тъмен нюанс на основния. Добрата страна на това решение е, че можете сами да се захванете с тази задача и то за сравнително кратко време. Много важно е предварително да се изясни дали стените ще бъдат само фон или ще имат водеща роля в интериора. Ако искате на тях да подредите красиви картини, да рамкирате ваши снимки и да ги поставите на стената, то пребоядисайте в неутрални пастелни цветове. И обратно, за да се подчертае ролята на стените в интериора, то безспорно тапетите са вашето решение.
   Съвременните колекции тапети се предлагат с интересни структури, десени, имитации на естествени материали. Тапетите могат напълно да преобразят визията на едно помещение. Освен че са красиви и практични, тапетите служат и за прикриване на недостатъците на стените.
 Може да акцентирате само върху една стена от помещението, като изберете тапет с флорален принт или с геометрични форми, а ако се спрете на раирани тапети, освен елегантност те придават усещането за допълнителна височина в стаята.

боядисване с латекс, лепене на тапети

“…Подменете текстила…”

Текстил за дома, пердета, декоративни възглавници

  Първото нещо, което може да направите за да обновим интериора е да смените пердетата, завесите. Пердетата са едни от най-важните детайли от декоративното оформление, без които помещенията изглеждат оголени, незавършени и пусти. Сложете плътни едноцветни дълги завеси и придайте аристократичност на помещението или заложете на флоралните принтове, които ще донесат нотка романтичност. Важно е да ги съчетаете хармонично цветово с мебелите в помещението. Например, с дамаската на дивана или декоративните възглавници към него, или с настолната лампа, която може да е в същите цветове като пердетата.

  И като споменахме за декоративни възглавници, в момента има огромно многообразие от цветове, форми и материи. Те са лесен начин за следване на най-новите тенденции в интериора и ако нямате възможност да претапицирате дивана или да закупите нов, а старият вече ви е омръзнал на помощ идват декоративните възглавници. Те напълно ще го преобразят.

Текстил за всекидневна, хола, декоративни възглавници, дамаски, тапицерии

   И накрая ще цитираме един от любимите ни съвете на известен интериорен дизайнер:

Връщането у дома трябва да е като противоотрова от проблемите и травмите на ежедневието. Това е като да чуем по радиото в колата любимата ни песен, като първата целувка… Декорирайте жилището си така, че то да отразява вашата същност и да ви носи радост в секундата, в която прекрачите прага на дома.“  Джонатън Адлър, интериорен дизайнер

Вашият коментар